Woningwet en Bouwbesluit

, ,

De Wet verduidelijking voorschriften woonboten is aangenomen door de Tweede en de Eerste kamer. De wet zal naar verwachting per 1 januari 2018 in werking treden. Ten gevolge van de wet worden drijvende objecten voortaan aangemerkt als bouwwerk die moeten voldoen aan het Bouwbesluit. Door een intensieve lobby van de FVEN en de LVBHB zijn varende schepen hiervan uitgezonderd. In de teksten op deze website staat hier meer over toegelicht.


De toelichting op de Woningwet, waarin varende schepen worden uitgezonderd als bouwwerk, laat ruimte voor interpretatie wat een varend schip is. Op dit moment wordt onderzocht hoe daar duidelijkheid over gekregen kan worden en hoe ervoor gezorgd kan worden dat de diverse gemeenten dezelfde criteria hanteren.

Lees hier meer over ‘Wet & Regelgeving’

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *