Oproep voor erfgoed-, museum- en historische havens

De leden van diverse erfgoed-, museum- en historische havens zijn voor een tweede keer samen gekomen, tijdens een geslaagde bijeenkomst van het Platform Erfgoed Havens Nederland (PEN) op ‘De Inspiratie’ in Amersfoort. Het Mobiel Erfgoed Centrum (MEC) was hier ook bij aanwezig om input te leveren voor het behoud van het Varend Erfgoed in Nederland.

Een belangrijk deel van het programma ging over wet en regelgeving. Zo kwamen de Erfgoedwet, de Woningwet en het Omgevingswet aan bod. Ook was er aandacht voor manieren waarop de havens het Varend Erfgoed op kunnen nemen in gemeentelijk beleid.

Het PEN deed ook een oproep aan alle erfgoed-, museum- en historische havens om in hun eigen gemeente te gaan lobbyen voor een motie over het Varend Erfgoed. Het is belangrijk dat de gemeente in gaan zien welke waarde een haven met Varend Erfgoed heeft, zowel op economisch als maatschappelijk gebied.

De volgende bijeenkomst zal op 7 november plaats vinden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *